Michiel Strategier

Michiel Strategier als muzikant

Het werken met klank heeft Michiel altijd gegrepen. Hoewel zijn muzikale roots liggen in de klassieke muziek, heeft hij gekozen voor een benadering als improviserend musicus. Op deze manier drukt hij de impressie van het moment uit in een muzikaal beeld.

Als pianostemmer komt Michiel vaak in aanraking met mooie instrumenten. Hij kan het dan niet nalaten om de specifieke kleur van het instrument naar voren te halen. Een specifieke pianoklank kan een bepaalde gemoedstoestand oproepen. Zo is Michiel altijd geïnteresseerd geweest in de Indiase muziekbeoefening waar veel met boventonen wordt gewerkt. De toonreeksen in deze muziek nodigen de luisteraar uit tot bepaalde gevoelsmatige ervaringen.

Michiels ervaring en interesses hebben geleid tot eigenwijs pianospel, waarbij hij vooral de totale klank van het instrument laat meeklinken in zijn geïmproviseerde muziekstukken. Al doende heeft hij zich erin bekwaamd innerlijke ervaring en hoorbare klank met elkaar in overeenstemming te brengen. Hierdoor ontstaan klanklandschappen die een gevoelsmatige resonantie oproepen.

Van huis uit bespeelt Michiel ook de cello. Hoewel hij de laatste jaren meer met pianospel bezig is, is dit instrument hem altijd dierbaar gebleven. In diverse ensembles speelt hij dan ook afwisselend piano en cello.